Welkom bij de club van goed genoeg

Niemand is perfect, toch zijn we soms zo perfectionistisch dat we er zelf aan onder door gaan. Een van de oorzaken waarom we deze druk voelen om ‘perfect’ te zijn, is door alle positieve berichten op sociale media, vaak gepaard met een fraai fotootje erbij. Iedereen (behalve jij) lijkt de perfecte baan te hebben, de wereld rond te reizen, de perfecte mama of papa te zijn, er beter uit te zien, noem maar op.

Ben jij ook zo’n perfectionist? OK, ik snap het, je wilt alles graag goed doen en die intentie siert je. Maar besef je wel wat de impact op jou is wanneer je iets perfect wilt doen: je neemt meer werk en druk op je en daar word je meestal niet blijer van. En als je niet blij bent, kost alles veel meer energie. Soms is het beter om tegen jezelf te zeggen: “Fuck it, iets minder goed is goed genoeg en ik ga me daar niet schuldig over voelen.” Beter nog, dan heb je meer tijd om even rust te nemen. En iedereen heeft rust, ontspanning en tijd voor zichzelf nodig om mentaal gezond te blijven.

Dit was 1 van de belangrijkste redenen waarom we met Booki zijn begonnen. Een fotoboek helpt je om af en toe stil te staan bij alle ‘onvergetelijke’ momenten die voorbij lijken te vliegen. Maar wie heeft er nou nog tijd en vooral zin om meerdere avonden te besteden om een fotoboek te maken? En dat terwijl herinneringen zo belangrijk voor je zijn. Het doel van Booki is dus om mensen te helpen om binnen enkele minuten een mooi fotoboek te maken, dat jouw verhaal vertelt. Gewoon vanaf je mobiel, terwijl je op de bank zit. Zo houd je tijd over om te relaxen, sporten of lekker te Netflixen.

Klinkt mooi natuurlijk, maar bij Booki zijn we ook niet perfect. Je kunt geen tekstjes plaatsen in je fotoboek of hippe filters toepassen en vast nog meer dingen die je bij andere aanbieders wel kan. Maar juist door het ontbreken van deze dingen is het wel retesnel, makkelijk en je hoeft er niet voor achter die rotcomputer te zitten. En dat is goed genoeg voor ons. We nodigen je graag uit om Booki eens te proberen, we zijn erg benieuwd wat je ervan vindt. Hopelijk vind jij het ook goed genoeg 😉