Top tips voor reizen met kinderen

Reizen kan een ontzettend verrijkende ervaring zijn voor kinderen van alle leeftijden: ze komen in aanraking met nieuwe omgevingen, mensen, eten. En uiteraard is quality time met de hele familie van onschatbare waarde.

We hebben een aantal tips opgesteld die wij belangrijk vinden bij het reizen met kinderen!

 

  1. De bestemming kiezen

Kies niet gelijk een bestemming, vraag je eerst af wat jij eigenlijk wilt doen en wat je kinderen leuk zouden vinden. Wil je op het strand liggen terwijl de kinderen met zand en modder spelen? Wil je de natuur in? Of wil je op zoek naar cultuur in een stad? Als je weet hoe je je vakantie wilt besteden kun je beter beslissen wat een goede bestemming is.

  1. Neem de tijd

Met kinderen reizen gaat op een lager tempo, punt. Of het nu op het vliegveld is, tijdens het sightseeën of terwijl je van A naar B reist – neem de tijd en laat je kids af en toe ergens uitrazen. Als je stress wilt vermijden, houd in je schema dan ook rekening met gehang en gezeur, driftbuien en last-minute poepluiers 💩

  1. Boek vooruit

Of je nu op een camping staat of in een hotel wilt slapen, ga alsjeblieft niet op de bonnefooi en reserveer van tevoren. Misschien kun je zelf nog wel herinneren hoe leuk jij het vond als kind om in Frankrijk laat in de avond nog een camping met plek te zoeken. En dan nog die tent opzetten in het donker 😒

  1. Laat je kinderen een reisdagboekje bijhouden

Stimuleer je kinderen om alle dingen die ze hebben gezien, gedaan en geproefd hebben te tekenen of op te schrijven. Misschien gaan ze zelfs dat onbekende eten op hun bord nu wel uitproberen. Of verzamel ansichtkaarten van plaatsen die je bezoekt en laat ze een berichtje schrijven op de achterkant. Hiermee maken ze al hun eigen collectie van herinneringen, heel leuk voor later!

  1. Vergeet het EHBO-tasje niet

Een must-have op je inpaklijst is een EHBO-kit. Kijk van tevoren of hij nog compleet is en vul het aan met bijv. Buurman & Buurman-pleisters, paracetamol en antihistamine. Als je naar een exotisch land gaat, ga dan een paar maanden voor je reis langs de GGD om je te laten adviseren over bijv. antimalaria.

  1. Check je paspoorten

De paspoorten van kinderen zijn maar 5 jaar geldig en verlopen natuurlijk op het moment dat je er niet aan denkt. Check de verloopdatum dus niet pas bij het inpakken, het duurt nl.±1 week om een nieuwe aan te vragen.

  1. Zorg voor entertainment

Koop wat leuke kleine speeltjes en laat het in de winkel inpakken. Als je kinderen zich goed gedragen of zich vervelen, dan kun je ze een cadeautje geven en kunnen ze zich weer even vermaken. En een filmpje of spelletje op de iPad… ja natuurlijk mag dat best tijdens de vakantie! Zo kom je zelf ook nog aan wat rust toe 😉

 

Elke vakantie is een investering in dierbare herinneringen. Reizen voegt echt waarde toe aan je leven en je gezin. En als je die herinneringen tastbaar wilt maken, dan nodigen we je graag uit om Booki uit te proberen. Met Booki kun je supermakkelijk binnen een paar minuten je fotoboek maken, gewoon vanaf je mobiel. Klik hier voor meer info.

We hopen dat dit artikel nuttig was voor je, we wensen je veel plezier op je komende familie reis! En als je dit artikel leuk vond, voel je vrij om te reactie te plaatsen of het artikel te delen!